The Skin benytter seg av en av markedets mest effektive lasere, Duetto MT Evo fra Quanta System DNA. Quanta System er alltid fremst på teknologifronten, og er verdens største produsent av lasere til kosmetisk og kirurgisk bruk.
Duetto MT Evo Laser kombinerer laserteknologi fra Alexandrite og Nd: YAG, og laseren er godkjent av Statens Strålevern Norge.
Alexandrite laseren har vært FDA godkjent siden 1997 og er blant de mest effektive laserne som benyttes innen hårreduksjon. Når det kommer til hårreduksjon hos personer med mørkere hud, er ikke denne type laser egnet. Bølgelengden på laserlyset som produseres fra Alexandrite laseren er 755 nm.
Nd:YAG derimot, passer ypperlig til å behandle personer med mørkere hudfarge, men er noe mindre effektiv enn Alexandrite. Dette kan føre til at det er behov for flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Nd:YAG laseren sender ut laserlys med bølgelengde på 1064 nm. Begge laserene er i klassen ufraksjonert ikke ablativ laser.
Med denne laseren kan vi tilby ulike behandlinger;
– Hårreduksjon i ansikt og kropp
– Synlige blodkar i huden, utvidete blodkar og rødhet i huden
– Reduksjon og fjerning av solskader / pigmenteringer
Hårreduksjon
Duetto MT Evo laser kombinerer laserteknologi fra Alexandrite og Nd:YAG laserne og er derfor regnet for å være blant de sikreste laserne på markedet og passer for de fleste hudtyper. For en ekstra skånsom behandling benytter vi også nedkjøling under behandling med laser. Ved å kombinere ulike laserteknologier kan vi gi kunden effektiv hårreduksjon for de fleste hudtyper.
Lasernes bølgelengder vil penetrere ned via pigmentet i håret, ned til roten av hårsekken og ødelegge blodstrømmen og stamcellene til de aktive hårsekkene, og dermed inaktiviserer hårets vekst. Derav vil de som har lysere hud og mørkere hår oftest oppleve en bedre og raskere effekt av behandlingen.
Laserbehandlingen gjør at man får en sterkt redusert hårvekst, mange opplever en reduksjon på 90%. Behandlingen må gjentas flere ganger, og gjerne vedlikeholdes med færre behandlinger i årene fremover. En av årsakene til dette er at hårene har ulike vekstperioder, og vi har millioner av hårsekker som ligger i «dvale» over flere år. Andre årsaker kan være hudtype og hårtype. Dette vil være individuelt fra person til person, og faktorer som hormoner kan spille inn og derfor er det ingen garanti for at man blir 100% hårfri.
Laserbehandlingen er ikke egnet for lyse tynne dunhår, eller hår uten pigment. Ulike sykdomstilstander (f.eks hormonelle tilstander) og medikamenter (som f.eks. gir økt hårvekst) kan også påvirke resultat.
Laser behandling vil ha best effekt om du har :
– Lys hud
– Tykke, mørke hårstrå
De som oftest trenger flere behandlinger er de som har:
– Mørkere hudtone
– Lysere og tynnere hårstrå
Avhengig av hudtype og hvilket behandlingsområdet går man gjerne utifra 6-8 behandlinger i ansiktsområdet, og 5-7 behandlinger på kroppen.
Intervallet mellom behandlingene bør være på minst 4-6 uker.
Før behandlingen:
- Den perfekte lengden på hårene før behandling er 1-2 mm. Du må derfor barbere deg i forkant av behandlingen, med hensyn til hvordan din hårvekst er. Det er ikke ønskelig at du napper/vokser/epilerer i forkant eller mellom behandlingene da vi ønsker hår som er i kontakt med hårsekkene.
- Unngå sol og solarium 4 uker før og etter behandling med laser. Dette øker risikoen for uheldige bivirkninger, og mindre effekt av behandlingen.
- Unngå bruk av selvbruningskrem 3 uker før behandling.
- Solfaktor 30-50 anbefales daglig i tiden før og etter behandling (minimum 14 dager før og 4 uker etter)
- Unngå bruk av aktive kremer som inneholder aktive syrer, A-vitamin syre (retinol, i tillegg til reseptbelagte former), og blekemidler i 5-7 dager før behandling.
- Unngå Steroider som kortison 5-7 dager før behandling da dette kan gjøre huden din ekstra sensitiv.
- Unngå å smøre på kremer, oljer og deodorant i områder som skal behandles samme dag som behandling, da dette kan fremprovosere brannskader.
- Medikamenter som gjør huden din lyssensitiv/fotosensitiv er en kontraindikasjon for laser behandling. Kontakt din fastlege dersom du lurer på om dine faste medikamenter kan ha denne effekten.
- Vi behandler ikke områder som er nylig opererte, tatoveringer i nær tilknytning til behandlingsområdet, eller gravide og ammende.
Du vil få beskyttelsesbriller som du bruker under hele behandlingen. Området som behandles vil vaskes med klorhexidine for å vaske vekk eventuelle rester av oljer og kremer. Vi benytter oss av et avkjølingssystem underveis i behandlingen som kjøler ned behandlingsområdet for din komfort. Laserstrålene vil kjennes stikkende og varme.
Områder som skal eksponeres for UV-lys (dagslys) rett etter behandlingen vil smøres med solfaktor SPF 50. Du bør også som tidligere nevnt unngå soleksponering som gjør huden din mørkere. Området som er behandlet kan kjennes noe sårt ut etter behandlingen.
– Rødhet og hovenhet i behandlingsområdet/rundt hårsekken.
– Midlertidige eller permanente pigmentforandringer i huden.
– Brannskade på hud (som ved solbrenthet).
– Allergisk reaksjon, som regel da med kløe, blemmer og utslett.
Dersom du opplever komplikasjoner etter behandling, ønsker vi at du tar kontakt med behandleren din hos The Skin for videre veiledning.
Ansikt/overlepper hver 8 uke.
Rygg /bryst /legger /lår / armer hver 12 uke.
Bikinilinje/ brasiliansk og armhuler hver 6-8 uker.
Avhengig av hudtype og hvilket behandlingsområdet går man gjerne utifra 6-8 behandlinger i ansiktsområdet, og 5-7 behandlinger på kroppen.
Blodkar / vaskulære tilstander
Nd:YAG laser benyttes til behandling på områder som har synlige blodkar, couperose (små utvidete blodkar), rødmetilstander i hud som for eksempel Rosacea, og kan virke antiinnflammatorisk på aktiv akne. Den brukes også ved karforandring som skyldes graviditet og hormonelle endringer.
Laserbehandling har vist seg å være vellykket på synlige og sprengte blodkar i huden (også kalt teleangiektasier). Disse ligger overfladisk, og synes igjennom huden. Disse er helt ufarlige, men er kosmetisk skjemmende. Slike blodkar dukker først og fremst opp i ansiktet og på beina, men kan finnes andre steder på kroppen også. Typiske områder å behandle er kinn og rundt nesevingene.
Man kan også behandle røde aknearr, strekkmerker og Rosacea.
Aktiv (betent) akne er en vanlig hudsykdom som rammer de fleste mennesker en gang i løpet av livet. Akne er mest vanlig i ungdomsårene, men for noen mennesker kan det komme så sent som i midten av tyveårene og varer lengre. Nd: YAG egner seg perfekt til å forebygge og tidlig redusere aknebetennelser ved å utrydde aknebakteriene i porene og bidra til regenereringen av kollagen.
Behandling av aktiv akne kan gjøres hele året, men det behandlede området bør beskyttes fra solen med fysiske filtere som caps, unngå sterk sol i tillegg til å smøre med høy faktor hver dag.
Før behandlingen:
- Unngå direkte soling sol i forkant og etterkant av behandling, og bruk alltid 30-50 SPF.
- Unngå bruk av aktive kremer som inneholder aktive syrer, A-vitamin syre (retinol, i tillegg til reseptbelagte former), og blekemidler i 5-7 dager før behandling, med mindre dette er en del av behandlingsopplegget. Da slutter du med kremene i forkant av behandling.
- Unngå Steroider som kortison 5-7 dager før behandling da dette kan gjøre huden din ekstra sensitiv.
- Medikamenter som gjør huden din lyssensitiv/fotosensitiv er en kontraindiaksjon for laser behandling. Kontakt din fastlege dersom du lurer på om dine faste medikamenter kan ha denne effekten.
- Vi behandler ikke områder som er nylig opererte, tatoveringer i nær tilknytning til behandlingsområdet, eller gravide og ammende.
Under behandlingen:
Du vil få beskyttelsesbriller som du bruker under hele behandlingen. Området som behandles vil vaskes med klorhexidine for å vaske vekk eventuelle rester av oljer og kremer. Vi benytter oss av et avkjølingssystem underveis i behandlingen som kjøler ned behandlingsområdet for din komfort. Laserstrålene vil kjennes stikkende og varm.
Etter behandlingen:
- Områder som skal eksponeres for UV-lys (dagslys) rett etter behandlingen vil smøres med solfaktor SPF 50.
- Området som er behandlet kan kjennes noe sårt ut etter behandlingen.
- Blodkar forsvinner vanligvis med en gang, men avhengig av hvor på kropp tar det noe tid før det koagulerte blodet fraktes vekk som avfallsstoffer.
Mulige bivirkninger:
- Rødhet og hovenhet i behandlingsområdet.
- Brannskade på hud (som ved solbrenthet).
- Allergisk reaksjon, som regel da med kløe, blemmer og utslett.
Dersom du opplever komplikasjoner etter behandling, ønsker vi at du tar kontakt med behandleren din hos The Skin for videre veiledning.
Hvor lang tid skal det gå mellom laserbehandlingene:
4-6 uker
Hvor mange behandlinger trenger man?
Som regel vil man allerede se resultater etter første behandling, men avhengig av hvilke område og hva som behandles bør en belage seg på 2-6 behandlinger. Mye avhenger av blodkarenes størrelse, omfang og hvor på kroppen de befinner seg. Overfladiske blodkar fjernes permanent, men det kan komme nye. Man kan aldri garantere at alle kar forsvinner helt, men som regel oppnår man en betraktelig bedring.
Rosacea og aktiv akne trenger jevnlig behandling.
Man bør vente minimum 6 uker mellom hver behandling. Dette for at huden skal få tid til å reparere seg mellom hver behandling. Huden skal være helt leget, før supplerende behandling utføres, og det kan ta lang tid før prosessen er helt avsluttet.
Behandling av blodkar kan gjøres hele året, men det behandlede området bør smøres med høy spf om det eksponeres for sollys, i tillegg til fysisk beskyttelse fra solen.
Dersom du behandler blodkar på ben, anbefales det at du kjøper støttestrømper(klasse 2) på apoteket i etterkant av behandlingen.
Pigmentflekker / Hyperpigmentering
Pigmentflekker (hyperpigmenteringer) er et hudproblem som vises som brune eller mørke flekker i huden. Det kan dreie seg om én eller flere enkelte pigmentflekker som leverflekker, fregner og lentigo solaris eller mer utbredte forekomster som melasma, en hudtilstand med økt pigmentering i ansiktet, som forsterkes av sol.
Det kan være flere årsaker til pigmentflekker. Mange opplever å få det i forbindelse med graviditet, amming, hormonforandringer eller etter soleksponering.
Pigmentflekker er områder i huden med mørkere farge og skyldes ofte en overproduksjon av melanin eller en skjevfordeling av melaninet i huden slik at melaninet klynger seg sammen på enkelte steder. Pigmentcellene (melanocyttene) våre ligger i huden og produserer melanin. Melaninet i huden er det som gir hudfargen vår, mengden som produseres avhenger av hvilken underliggende hudtype man har.
Huden danner ofte pigmenter for å beskytte huden mot skadelige UV stråler, det er derfor man blir brun når man utsetter huden for sol. Pigmentflekker oppstår oftere når man kombinerer soling med lite eller ingen bruk av solbeskyttelse. Arv, hormoner og genetiske faktorer kan også spille inn. For eksempel er gravide mer utsatte for å få pigmentflekker. Man kan også få økt pigmentering av skader i huden (arr etter kviser, myggstikk, sår etc) eller på grunn av underliggende sykdommer. I mange tilfeller kan det ta flere år fra man har utsatt huden for skade, sol etc. til pigmentflekkene kommer frem.
Oftest er en kombinasjon av hudprogram med ZO Skin Health / SkinBetter Science sammen med laserbehandling det som gir det beste resultatet.
Før behandlingen:
- Du bør unngå å sole området som skal behandles, og bruke SPF 50 i forkant.
- Unngå bruk av selvbruningskrem i behandlingsområdet.
- Solfaktor 50 anbefales daglig i tiden før og etter behandling (minimum 14 dager før og 4 uker etter), samtidig som fysisk beskyttelse som caps, solbriller o.l.
- Unngå bruk av aktive kremer som inneholder aktive syrer, A-vitamin syre (retinol, i tillegg til reseptbelagte former), og blekemidler i 5-7 dager før behandling, med mindre dette er i behandlingsregime ditt. Avtales med behandler.
- Unngå Steroider som kortison 5-7 dager før behandling da dette kan gjøre huden din ekstra sensitiv.
- Unngå å smøre på kremer, oljer og deodorant i områder som skal behandles samme dag som behandling, da dette kan fremprovosere brannskader.
- Medikamenter som gjør huden din lyssensitiv/fotosensitiv er en kontraindiaksjon for laser behandling. Kontakt din fastlege dersom du lurer på om dine faste medikamenter kan ha denne effekten.
- Vi behandler ikke områder som er nylig opererte, tatoveringer i nær tilknytning til behandlingsområdet, eller gravide og ammende.
Under behandlingen:
Du vil få beskyttelsesbriller som du bruker under hele behandlingen. Området som behandles vil vaskes med klorhexidine for å vaske vekk eventuelle rester av oljer og kremer. Vi benytter oss av et avkjølingssystem underveis i behandlingen som kjøler ned behandlingsområdet for din komfort. Laserstrålene vil kjennes stikkende og varm.
Etter behandlingen:
- Området som er behandlet kan kjennes noe sårt ut etter behandlingen.
- Områder som skal eksponeres for UV-lys (dagslys) rett etter behandlingen vil smøres med solfaktor SPF 50. Du bør også som tidligere nevnt unngå soleksponering som gjør huden din mørkere
- Etter behandling av hyperpigmenteringer vil området få et grått/mørkere utseende. En ruve vil komme, denne må du ikke plukke på, men kan smøre med beroligende krem som du kan kjøpe hos oss. Gradvis vil ruven falle av og under kommer en lysere hud. Dette tar alt fra et par dager til et par uker.
- Hypopigmentering kan skje etter en behandling, som vanligvis går seg til ila et par måneder. Viktig at området beskyttes mot solen.
Mulige bivirkninger:
- Rødhet og hovenhet i behandlingsområdet/rundt.
- Midlertidige eller permanente pigmentforandringer i huden.
- Brannskade på hud (som ved solbrenthet).
- Allergisk reaksjon, som regel da med kløe, blemmer og utslett.
Dersom du opplever komplikasjoner etter behandling, ønsker vi at du tar kontakt med behandleren din hos The Skin for videre veiledning.
Hvor lang tid skal det gå mellom laserbehandlingene:
Minst 4 uker.
Hvor mange behandlinger trenger man?
Avhengig av hudtype og hvilket behandlingsområde, går man gjerne utifra 2-5 behandlinger i ansiktsområdet, og 4-7 behandlinger på kroppen. Dette må vurderes fortløpende da individuelle årsaker spiller inn.